A-pentue

 

Tärppä synnytti 15.8.2005 viisi pentua (2u+3n).

Kuvia löytyy erillisisitä pentugallerioista: 

pentugalleria1

pentugalleria2

pentugalleria3

pentugalleria4

pentugalleria5

 

Taustaa

Jipii! Tärpän juoksu alkoi pikkuisen etuajassa siihen nähden mitä minä olin laskeskellut eli jo 30.5.05. Tämä aiheuttikin aikamoisen säpinän!

Suunnitelmissa oli nimittäin matka Tanskaan tapaamaan samaa urosta jota ensimmäiselläkin yrityksellä käytimme (koko viimekerran stoorin voi lukea Tarinoita-otsikon alta). Tarkoituksenamme olisi ajaa ensin autolla Turkuun, siitä yölautalla Tukholmaan ja siitä sitten autolla Helsingborg-Helsingör-lautan kautta Tanskaan.

Juoksun alkaessa rabiesvasta-ainetesti Ruotsin läpi matkustamista varten oli vielä ottamatta, koska juoksun alkamispäivänä oli kulunut juuri se tarvittava minimiaika eli 120 vrk rabiesrokotuksesta, että testi voidaan ottaa. Kääk! Testin tekeminen vie normaalisti noin 2 viikkoa ja silloinhan meidän pitäisi jo olla uroksen luona Tanskassa! No minähän paniikissa soittelemaan EELAan että pystyisiköhän testin valmistumista millään konstilla nopeuttamaan kun tilanne on tämä. Aivan ihana ja ymmärtäväinen rouva siellä lupasi yrittää saada testin valmiiksi jo samalla viikolla. Minähän tietysti ajoin vielä samana päivänä Helsinkiin ja omin käsin luovutin näytteen laboratorioon, koska Postiin en uskaltanut luottaa. Ja niinhän siinä sitten kävi että testi oli jo samalla viikolla valmis. Suurkiitos EELAn ystävälliselle ja ymmärtäväiselle henkilökunnalle!

Toinen propleema oli laivan varaaminen. Mistäs minä nyt etukäteen voisin varmaksi tietää "tärppipäivät", kun tuntuvat vaihtelevan samallakin nartulla eri juoksujen välillä! No, päätin tässä asiassa luottaa todennäköisyyksiin ja varata lautat niin että ollaan mieluummin ajoissa perillä kuin liian myöhään. Samoin paluumatkan lautta varattiin aikas myöhäiseen ajankohtaan.

Progesteronitestit aloitettiin juoksun 8. päivänä eli maanantaina 6.6.05 ja tulos oli odotetusti vielä hyvin alhainen eli 0,2. Seuraava testi oli kiiman 11. päivänä eli to 9.6.05 ja tulos oli edelleen vasta 0,4. Koska viikonloppu oli tulossa menimme testiin vielä seuraavanakin päivänä eli juoksun 12. päivänä (pe 10.6.05) ja nyt progesteroni oli tasolla 0,7. Alkuperäinen tarkoituksemme oli lähteä reissuun juuri tänä perjantaina, mutta koska progesteroni oli noussut noin vähän, päätimme siirtää lähtöä vähän eteenpäin. Sunnuntain lautalla ei enää ollut tilaa joten päätimme lähteä lauantaina.

Matka sujui hyvin. Ruotsinlaivalla Tärppä sai osakseen ihailevia katseita ja monet pysähtyivätkin rapsuttelemaan tyttöä ja mikäs Tärpästä sen hauskempaa! Olimme perillä Tanskassa, Vildbjergin kaupungissa sunnuntai-iltana 12.6.05.  Kyllä Tanska on kaunis maa, aivan ihania vanhoja kivitaloja ja niissä upeasti hoidetut pihat!

Tärpällä ja Manleylla synkkasi hyvin ja astutuksetkin sujuivat ongelmitta. Oli mukava nähdä Manleya myös ihan kotioloissa, koska olimme nähneet koiran aikaisemmin vain kerran, näyttelyssä. Manley on ihana rauhallinen irlis, tosin myös me "tärpäntuoksuiset" ihmiset saimme kokea Manleyn rakkaudenosoitukset eli pusut aina kun tulimme "omalta puoleltamme" taloa isäntäväen koirien puolelle (Tärppä ja Manley asustivat tietenkin suurimman osan ajasta eri puolilla taloa).

Lähdimme takaisin kotiin lauantaiaamuna 18.6.05 ja kotosalla olimme taas sunnuntaina aamupäivällä. Ensimmäisenä piti tietenkin hakea pikku Tellu, joka oli ollut meidän lomamme ajan mummulassa hoidossa. Hoito oli selvästikin ollut hyvää, Tellun vyötärölle oli kertynyt pikkuisen ylimääräistä...

Matkamme oli kaikin puolin onnistunut. Jo lähtiessämme ajattelimme että otamme reissun ihan loman kannalta. Ja tietysti aina parempi, jos saisimme kesän lopulla Pikku Tuliaisia...

Terveisin Anna

Ps. Tokihan me malttamattomat ultrassa taas käymme heti kun se on mahdollista eli varmaankin viikolla 28. Ja tuloksia voi taas sitten lukea täältä.

 

10.7.2005

No niin, ja nyt ollaan sitten ultrassa käyty ja kyllähän siellä pikkuisia irlisvauvoja näkyi! Jee!

 

19.8.2005

Ja nyt on vauvat (2+3) synnytelty!

 

 

Tässä vielä pari kuvaa Manleysta sekä pentujen sukutaulu.

 

 

 

 


Pentujen sukutaulu

Int DK S N FIN Nord D Ch
Dark Mystic's Marauder

Int D VDH DK S N Nord Ch
Pitlochry's Djinn

Int NL L Ch
Nasch from the Good Heath

D Ch
Oelmühle Anton

Karla from the Good Heath

NL Ch
Akin's Lotte

NL Ch
Akin's Just-He

Echo of My Dream v Duke's Paradijs

D Ch
Dark Mystic's Impulse

Int NL D L DK Ch
Cùroí Jazz
BOB-IWCCH-1996

Int B L NL Ch
Quincy of Kilmara
WorldW-94&95

Geasa's Kaeliy

D Ch
Dark Mystic's Caitlin

USA D Ch
Fitzarran Llewelyn

Longleg's Bramble

FIN Ch
Jaslane's Dashing Daniela

Nutstown Finnbarr

Marshgrove King of Nutstown

Fingal of Nutstown

Lisnagry Elvin

Nutstown Mystic Maiden

GB IRL Ch
Capitan of Shantamon

Lady Patricia of Nutstown

Int FIN EST LV RUS Ch
Jaslane's Beloved Dearly
FinnishV-99 NordicV-01

Int FIN RUS EST Ch
Jaslane's Action Hero
FinnishV-97

Int FIN D NL VDH S Ch
Magnificent Troy Fionnmaë
NordicV-95

FIN Ch
Pennie-Lane Fionnmaë

FIN Ch
Honeymer's Jasmine Flower

FIN Ch
Geoffrey v Duke's Paradijs

FIN Ch
Honeymer's Becky

 

Täältä löydät pentujen omia sivuja.

Alavalikko